Samlingar

Tillsammans med musiken och konserterna på GF är olika samlingar och gudstjänster något av höjdpunkterna på festivalen. Vår övertygelse är att Gud är en Gud som talar och talar på många olika sätt, som brinner av en längtan att nå fram till oss och göra skillnad i våra liv.

Det händer mycket på GF. Hela tiden. Dels den pulserande festivalyran som konserter och happenings erbjuder. Det är ibland högljutt, ibland lågmält, men det berör för det är det musik gör. Samtidigt finns det en ”ton” på GF som är bortom ackord och refränger. Tonen som Gud sätter när han vill möta med oss. Det kan också vara högljutt, ibland lågmält. Ibland sker det med liv och larm, ibland i tystnaden och stillheten.

Vår önskan med gudstjänsterna och samlingarna på GF är att de ska möta besökarnas verkliga behov. Behov vardagen ibland dövar, behov insidan har bortom likes och framsida. Att lyssna till bibelns ord och lära känna Jesus. Lite till eller för första gången. Därför har vi bibelsamlingar, gudstjänster av olika slag och i olika format. Gud har gett sig till oss i och genom Jesus Kristus, vi vill ge respons och ge oss själva tillbaka till honom.

Samlingar och gudstjänster på GF

Gullbrannafestivalen logotype

 PARAFRAS

Bibelberättelser som berör

Kom och lyssna till en parafras, en fri omskrivning av en känd evangelietext som får bilden att växa. Lyssna till själva bibeltexten, stanna upp och låt Guds ord tala till dig med tröst, uppmuntran och utmaning. Ett nytt, spännande och kreativt sätt att höra och uppleva en bibeltext!

En live-variant av Rickard Sundströms Parafraspodden, en digital andaktsbok där välkända Jesusord och berättelser i evangelierna kliver rakt in i vår vardag och verklighet.

Tid: Torsdag kl 14, fredag och lördag kl 12
Plats: Skeppet
Inget festivalpass krävs

Gullbrannafestivalen logotype

Seminarium

Intressanta föredrag i Bryggan

På seminarierna fokuserar vi på ett ämne som vill utmana vår världsbild, våra tankar om oss själva och andra. Varje dag möter vi personer som delar med sig av erfarenheter kring relevanta ämnen.

Fredag och lördag

11:30 & 12:30 

Festivalpass krävs

Gullbrannafestivalen logotype

Gudstjänst

Den dagliga Gudstjänsten under festivalen där vi, som den kristna kyrkan alltid gjort, samlas för att möta Gud. Vi tror att Gud själv är närvarande, genom sin Ande, i Bibelordet, bönen och lovsången. Vi vill forma Gudstjänster som är präglade av enkelhet, värme och helighet.

Tid: Torsdag-Lördag kl 18, söndag kl 10
Plats: Skeppet och Parken
Inget Festivalpass krävs

Gullbrannafestivalen logotype

GF24

En samling med fokus på nattvard, lovsång och tillbedjan, att få ge respons till Gud för hans storhet och godhet. Vi kommer som vi är, med vad vi bär, mitt i allt i nuet. Vi minns vad Jesus gjort för oss, förundran vaknar, vi väntar och hoppas på mer. Gud är alltid värd vår lovsång och vi vill stämma in i den tidlösa hyllning till alltings mening och mål; Jesus Kristus!

Tid: Torsdag-lördag 24.00
Plats: Bryggan
Inget Festivalpass krävs

Medverkande
…fler publiceras framöver

Skeppet GF
Gullbrannafestivalen logotype

Förbön och samtal

Vår vision på GF är inte bara att du ska få uppleva bra musik och möta härliga människor, vi vill även hjälpa dig att möta Gud på någon av våra GF-samlingar.
I samband med dessa samlingar erbjuder vi även förbön, du får tillsammans med någon annan be för det du bär på.

Det finns även tillfälle att prata vidare med själavårdare, pastorer eller andra sköna människor.

.

Gullbrannafestivalen logotype

Hamnen

Hamnen är ett bönehus som ligger bredvid Kyrkscenen dit du kan gå under festivalen och ta tid med Gud. Här kommer det att finnas lovsång och förbön i en avslappnad mysig miljö.

Du kan bara komma och vara inför Gud och kanske uttrycka det på olika kreativa sätt. Det kommer även att finnas förebedjare på plats som du kan prata eller be tillsammans med. Hamnen är en trygg plats där du får fylla på, hämta kraft och känna Guds omsorg och beskydd..