Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

GF

GF-Samlingar

Skeppet

Välkommen

Vår dröm är att du ska känna dig som hemma på GF, att du ska få njuta av musiken, människorna och allt som händer. En plats där hela du får plats.Våra ledord är Musik – Möte – Mission och det är vår djupa längtan att GF ska få vara en plats där människor möter både Gud och varandra, där musiken är fantastisk och där våra liv och vår längtan möter Guds.

I GF finns två rörelser:
– En intensiv, högoktanig festivalyra som i konserter och happenings bjuder upp till fest och dans.
– En lågmäld, viskande röst som vill röra vid djupen av våra liv och vår längtan som tar sig uttryck i bland annat Gudstjänster och bön- & lovsångssamlingar.

Vi tror att dessa spår kan, och bör, vara parallella. Stillheten utesluter inte dansen, festen utesluter inte eftertanken. På GF
får allt detta plats, vi tror att Gud både kan och vill tala och beröra på massor av olika sätt under dessa dagar.Välkommen!

Jacob Ämterlind (Generalsekreterare SAU)
Rickard Thoursie (Pastor, Jönköping)
Sara Linnarsson (Pastor, Laholm)
Jakob Svensson (Pastor, Forserum & ALT)
Anna Ahlström (Församlingskonsulent, Svenska Alliansmissionen)
Carin Dernulf (Generalsekreterare Equmenia)
Mattias Martinson (Evangelist, Compassion Sverige)
Clara Öhman (Ungdomsledare, Jönköping)
Mimmi Ylenfors (Jönköping)

GF 10.00 Bibelstudium

Fredag och lördag bjuder vi in till GF10.00 med Jakob Svensson. Ett ypperligt sätt att starta dagen. På GF 10.00 finns tiden att gå på djupet med Bibeltexten. Här finns också tid för bön och här finns personer med som gärna samtalar och/eller ber tillsammans med den som så önskar. Vi tror helt enkelt att det är en god start på dagen! Bibelstudierna fredag och lördag talar Jakob på följande tema: ”Så växer din tro”

Inget Festivalpass krävs!

GF Seminarium i Bryggan – Ämnen som utmanar

På seminarierna fokuserar vi på ett ämne som vill utmana vår världsbild, våra tankar om oss själva och andra. Varje dag möter vi personer som delar med sig av erfarenheter kring relevanta ämnen.
Fredag 12.00: Andreas Samuelsson ”Hantverk och företagande i Jesu fotspår”
Fredag 13.00: Panelsamtal med Urban Thoms ”Vart tog banden vägen i kyrkan”
Lördag 12.00: Micael Grenholm ”Fiendekärlek, försvarsallianser & fredsaktivism”
Lördag 13.00: Therese Martinson ”Vägar till psykisk hälsa”

Festivalpass krävs!

Martinson Möter – 14.45 i Kyrkan

Livepremiär på Gullbrannafestivalen! För första gången någonsin byter podcasten MARTINSON MÖTER poddbåset mot en livescen. Gullbrannafestivalens vänner får i sommar första parkett till spännande samtal med både världsartister och svenska hjältar.Vi pratar tro & tankar, musik & mystik, heligt & härligt, humor och allvar. Under åren har Martinson intervjuat en lång rad artister, präster, pastorer, författare, föreläsare och förebilder.

Festivalpass krävs!

GF 18.00 (söndag 10:00)

GF18.00 är den dagliga Gudstjänsten under festivalen där vi, som den kristna kyrkan alltid gjort, samlas för att möta Gud. Vi tror att Gud själv är närvarande, genom sin Ande, i Bibelordet, bönen och lovsången. Vi vill forma Gudstjänster som är präglade av enkelhet, värme och helighet.

Enkelhet – du som aldrig varit på Gudstjänst ska kunna känna dig hemma och inbjuden att delta. Värme – oavsett tidigare erfarenheter av kyrka, tro och Gud så önskar vi att du känner en värme som möter din nyfikenhet.

Helighet – vi längtar efter att förstå och erfara mer av vem Gud är och vad han vill med våra liv. Allt möte med Gud är heligt!

Missa inte möjligheten att upptäcka något nytt, i en berättelse som vi trodde att vi redan kunde. Vi tror att texten kommer att överraskad oss…

Torsdag och söndag är gudstjänsten i Skeppet och fredag och lördag är de utomhus på Bildascenen.
Söndagens gudstjänst spelas in av Sveriges Radio P1.

Talare: Carin Dernulf
Lovsång: Viktor, Jacob & Oscar med band
Mötesledare: Rickard Thoursie, Mimmi Ylenfors och Clara Öhman

Inget Festivalpass krävs!

GF 23.30

GF23.30 är en nysatsning inför i år med mycket fokus på lovsång och tillbedjan.Torsdagen blir mer avskalad och fokus på nattvarden medan fredagen och lördagen blir mer storslagna. GF23.30 innehåller även en appell, kollekt och förbön.
Här minns vi vad Jesus gjort för oss!
Här väntar vi att han rör vid oss!
Här lyssnar vi hur han kallar oss!

Torsdag 23.30 i Bryggan, Nattvard: Viktor, Jacob & Oscar med band, Jakob Svensson.
Inget festivalpass krävs!
Fredag 23.30 i Skeppet: Viktor, Jacob & Oscar med band, Anna Ahlström.
Festivalpass krävs!
Lördag 23.30 i Skeppet: Josefina Gniste med band, Mattias Martinson.
Festivalpass krävs!

Förbön och samtal

Vår vision på GF är inte bara att du ska få uppleva bra musik och möta härliga människor, vi vill även hjälpa dig att möta Gud på någon av våra GF-samlingar. I samband med dessa samlingar erbjuder vi även förbön, du får tillsammans med någon annan be för det du bär på.

Det finns även tillfälle att prata vidare med själavårdare, pastorer eller andra sköna människor.

Hamnen

En nyhet 2019 var Hamnen, ett bönehus som ligger bredvid Kyrkscenen dit du kan gå under festivalen och ta tid med Gud. Här kommer det att finnas lovsång och förbön i en avslappnad mysig miljö. Du kan bara komma och vara inför Gud och kanske uttrycka det på olika kreativa sätt. Det kommer även att finnas förebedjare på plats som du kan prata eller be tillsammans med. Hamnen är en trygg plats där du får fylla på, hämta kraft och känna Guds omsorg och beskydd.


Vi ses på GF!
Rickard Thoursie, Anna Ahlström, Jacob Ämterlind, Carin Dernulf, Jakob Svenssonn, Sara Linnarsson, Mimmi Ylenfors, Clara Öhman

Instagram Facebook Twitter Flickr