GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF

GF-Samlingar

Skeppet

Välkommen

Vår dröm är att du ska känna dig som hemma på GF, att du ska få njuta av musiken, människorna och allt som händer. En plats där hela du får plats, där dina erfarenheter, tankar och drömmar tas på allvar. Våra ledord är Möte – Musik – Mission och det är vår djupa längtan att GF ska få vara en plats där människor möter både Gud och varandra, där musiken är fantastisk och där våra liv och vår längtan möter Guds.

I GF finns två rörelser:
– En intensiv, högoktanig festivalyra som i konserter och happenings bjuder upp till fest och dans.
– En lågmäld, viskande röst som vill röra vid djupen av våra liv och vår längtan som tar sig uttryck i bland annat Gudstjänster och bönesamlingar.

Vi tror att dessa spår kan, och bör, vara parallella. Stillheten utesluter inte dansen, festen utesluter inte eftertanken. På GF får allt detta plats, vi tror att Gud både kan och vill tala och beröra på massor av olika sätt under dessa dagar.

Välkommen! Boka in dagarna, häng in, så längtar vi tillsammans!

Daniel Röjås (Pastor, Boxholm och Mjölby)
Sara Linnarsson (Pastor, Laholm)
Jakob Winberg (ALT, Ölmstad)
Carin Dernulf (Generalsekreterare Equmenia)
Lisa Fredlund (Pastor, Kristianstad)
Jacob Ämterlind (Generalsekreterare SAU)
Jakob Svensson (Pastor, Forserum)


GF 10.00

Fredag och lördag bjuder vi in till GF10.00 med Daniel Röjås. Ett ypperligt sätt att starta dagen. På GF10.00 finns tiden att gå på djupet med Bibeltexten. Här finns också tid för bön och lovsång, och här finns personer med som gärna samtalar och/eller ber tillsammans med den som så önskar. Vi tror helt enkelt att det är en god start på dagen!

Bibelstudierna fredag och lördag talar Daniel Röjås på följande teman:
”Vad handlar alla lovsånger om egentligen?”
”Goda skäl att gå på gudstjänst”

Inget Festivalpass krävs!

GF Seminarium i Bryggan

På seminarierna fokuserar vi på ett ämne som vill utmana vår världsbild, våra tankar om oss själva och andra. Varje dag möter vi personer som delar med sig av sina tankar och erfarenheter kring relevanta ämnen.

Fredag 12.00: Syster Sofie
Fredag 13.00: Lisa Fredlund
Lördag 12.00: Andreas Samuelsson
Lördag 13.00: Michael Jeff Johnson

Festivalpass krävs!

GF 18.00 (söndag 10:00)

GF18.00 är den stora dagliga Gudstjänsten under festivalen där vi, som den kristna kyrkan alltid gjort, samlas för att möta Gud. Vi tror att Gud själv är närvarande, genom sin Ande, i Bibelordet, bönen och lovsången. Vi vill forma Gudstjänster som är präglade av enkelhet, värme och helighet.

Enkelhet – du som aldrig varit på Gudstjänst ska kunna känna dig hemma och inbjuden att delta. Värme – oavsett tidigare erfarenheter av kyrka, tro och Gud så önskar vi att du känner en värme som möter din nyfikenhet.

Helighet – vi längtar efter att förstå och erfara mer av vem Gud är och vad han vill med våra liv. Allt möte med Gud är heligt!

Missa inte möjligheten att upptäcka något nytt, i en berättelse som vi trodde att vi redan kunde. Vi tror att texten kommer att överraskad oss…

Talare: Lisa Fredlund & Carin Dernulf
Lovsång: Rickard & Hanna Berle med band
Mötesledare: André Dahlquist och Ellen Lorentzon.

Festivalpass krävs!

GF 24.00 – Nattvard

GF24.00 är det lågmälda, enkla och innerliga nattvardsfirandet inför Guds ansikte. Den sista bönen för dagen, det vi kallar för Completorium. Vi möts i Bryggan och nattvardsbordet är i centrum. Vi sjunger tillsammans och delar brödet och vinet tillsammans. Medverkar gör Jakob Winberg, David Klasson och Daniel Flykt.

Här minns vi vad Jesus gjort för oss!
Här väntar vi att han rör vid oss!
Här lyssnar vi hur han kallar oss!

Inget festivalpass krävs!

Nattvard

GF Bön

Börja och avsluta dagen med en påminnelse om att ditt liv vilar i Guds händer. Tideböner har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i Bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som vi använder idag. I tidebönen följs en skriven ordning, det finns tid för eftertanke och paus varvat med böner från Bibeln.

Morgonbön. kl. 08:30 i Hamnen. (Läsarstugan bredvid Kyrkan)
Middagsbön. kl. 14:00 i Hamnen. (Läsarstugan bredvid Kyrkan)
Kvällsbön GF. kl. 24 :00 är du välkommen till Bryggan där vi firar nattvard.

Samlingarna leds av Sara Linnarsson.

Inget festivalpass krävs!

Förbön och samtal

Vår vision på GF är inte bara att du ska få uppleva bra musik och möta härliga människor, vi vill även hjälpa dig att möta Gud. Detta kan man göra på många sätt men några av dem kan vara att gå på någon av våra GF-samlingar. I samband med dessa samlingar erbjuder vi även förbön, du får tillsammans med någon annan be för det du bär på.

Det finns även tillfälle att prata vidare med själavårdare, pastor eller människor som jobbar med psykisk ohälsa.

Hamnen

En nyhet förra året var HAMNEN, ett bönehus som ligger bredvid Kyrkscenen dit du kan gå under festivalen och bara hänga med Gud. Här kommer det att finnas lovsång och förbön i en avslappnad mysig miljö. Du kan bara komma och vara inför Gud eller kanske uttrycka det på olika kreativa sätt.  Det kommer även att finnas förebedjare på plats som du kan prata eller be tillsammans med.

HAMNEN är en trygg plats där du får fylla på, hämta kraft och känna Guds omsorg och beskydd.


Vi ses på GF!
Daniel Röjås, Jacob Ämterlind, Carin Dernulf, Lisa Fredlund, Jakob Winberg, Sara Linnarsson, Jakob Svensson, Kjell Larsson

Instagram Facebook Twitter Flickr