Streetlight

Streetlight

Streetlight

Streetlight är ett nystartat band från Jönköping som släpper sitt debutalbum under 2023. Musikstilen är AOR/melodisk rock med distinkta melodier, slagkraftiga refränger och starka hookar, i kölvattnet av giganter som Journey, Toto, Kansas och Def Leppard. Bandet vill förmedla musik som är rolig att lyssna till, och på samma gång rolig att framföra. Streetlight består av:

Johannes Häger, leadsång, gitarr
Filip Stenlund, gitarr
John Svensson, klaviatur
Erik Nilsson, trummor
Johan Tjernström, bas

Startskottet för bandet var när musikern och kompisen Erik Tilling ville testa skicka en demo till bandet Journey, som var på gång att spela in ny platta. Han tog hjälp av Johannes Häger som jobbar som musikproducent, och skickade låten ”Overjoyed” till Journeys sångare Arnel Pineda, som var väldigt positiv till låten. Och även om Erik inte hade tid och möjlighet att ta projektet vidare, så beslöt Johannes tillsammans med de andra i Streetlight att spela in fler låtar. Flera skivbolag hörde av sig, och under 2023 kommer fullängdsplatta att släppas av skivbolaget Frontiers, som är de stora giganterna inom AOR/melodisk rock, med band som Journey, Toto, Stryper och Def Leppard i deras katalog.

Streetlight låter både 1983 och 2023, bandet plockar russinen ur åttiotalet och levererar musik för tjugotalet. Gullbrannafestivalen blir Streetlights premiärspelning inför publik.

AOR/Melodisk rock

Distinkta melodier, slagkraftiga refränger och starka hookar

Fler artister på GF