Marthe Wang (NO)

Marthe Wang

Marthe Wang (NO) gör Sverigedebut på GF!

​Med sin helt unika, klara och varma röst sjunger Marthe om hopp, förundran, relationer och om dåtid, framtid och nutid på vacker Bergen-dialekt. Hon debuterade 2017 genom att nomineras till Spellemann i kategorin Visor och fick både Lyspunktpriset från Norska Forfattarstiftelsen och generösa TONOs EDVARD-pris för sina texter.

– Det här blir min allra första konsert i Sverige! Jag längtar efter att ta med mitt band och spela på Gullbrannafestivalen i sommar, säger Marthe.

2020 följde Marthe upp sin debutsuccé med det briljanta albumet “Bakkekontakt” som liksom hennes första skiva, nominerades till Stavarpriset. Bästa recensionerna i Bergensavisen och VG och utmärkta ord från Dagens Næringsliv har hon positionerat sig som en av norges mest lovande sångerskor.

Debutsingeln “Til deg” blev Marthes stora genombrott och närmar sig just nu 10 miljoner strömingar på Spotify. Den värmde hela det norska folket med hög rotation på radio och flera tv-framträdanden. Marthes musik kan beskrivas som tidlös, melodiös, lekfull och allvarlig. Den genuina och organiska ljudbilden täcker både pop, visa och jazz.

“Sällan har något så vanligt som att hålla sina fötter på jorden varit så extraordinärt.”
– Tor Martin Bøe, VG

“Marthe Wangs vackra röst lyfter hennes vispop från mängden”
– Audun Winger, DN

pop, visa, jazz

Marthe har en unik, klar och varm röst och sjunger om hopp, förundran, relationer på vacker Bergen-dialekt.

Fler artister på GF