Kiana

Kiana

Kiana

16-åriga Kiana tog Sverige med storm när hon sjöng sig till en andraplats i Talang 2021. Talang-resan började med att jurymedlemmen Bianca Ingrosso överraskade henne under en lektion på hennes skola och tog med henne till audition.

Nästa steg blev Melodifestivalen i år där hon tävlade med bidraget ”Where Did You Go”, som är skrivet av Jimmy Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb. Där tävlade hon i fjärde deltävlingen i Malmö och gick vidare till semifinal. Från semifinal kvalificerade hon sig till final där hon hamnade på en sjätte plats.

Kiana Blanckert är född i Perth i Australien 2007 och började sjunga och dansa i tidig ålder. Hon minns själv väldigt starkt när hon som fyraåring, inför publik, sjöng på ett kryssningsfartyg. Hennes mamma är professionell dansare och Kiana har tagit dansklasser sedan hon var tre år gammal. Som 11-åring började hon på Kungliga Svenska Balettskolan och gick där under två år innan hon började på Step In Dansstudion där hon numera går.

Kiana har också spelat huvudrollen som Pippi på Junibacken och medverkat i flera föreställningar på Intiman, däribland Annie, Ronja Rövardotter och nu senast Emil i Lönneberga. Just nu är hon aktuell i drömrollen som Dorothy i musikalen Trollkarlen från Oz på Intiman.

Vi är glada att kunna presentera Kiana på årets Gullbrannafestival.

Pop och schlager

16-åriga talangen och melloartisten klar för GF

Fler artister på GF