Isabella Lundgren

Artistnamn

Isabella Lundgren

Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon förmågan att trollbinda sin publik. Nu är Isabella aktuell med albumet: ”Look for the Silver Lining”, en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken. Det är en skiva sorg och om hopp. Om den ovisshet och det lidande som ett mänskligt liv innehåller, men med en förtröstan över den mänskliga godheten.

”Den som har ett varför kan överleva nästan alla hur”, skrev filosofen Fredrik Nietzsche.
Jag har stått mitt i många hur som varit så smärtsamma att jag undrat om jag skulle komma ut på andra sidan.
Men det har jag gjort, varenda gång.
Fastän jag har varit så nära den gapande avgrunden.
Precis som så många före mig,
För mänskligheten är en särskilt uthållig art, som kan resa sig ur askan och förvandla det fruktansvärda till något vackert.
// Isabella, 2020 Stockholm

Isabella Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.

2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Röster om ”Look for the Silver Lining”:
Isabella Lundgrens sätt att sjunga, med en röst till bristningsgränsen fylld av hjärta och smärta, tvingar lyssnaren att stanna upp och tänka på sin egen dödlighet.
Jan Gradvall i DI Weekend

Isabella Lundgren lyckas överföra den narrativa kraften hos den klassiska jazzen till sin egen röst och person. Det handlar om mänsklig erfarenhet, individuell som kollektiv och med en relevans som sträcker sig åtminstone hundratals år såväl bakåt som (sannolikt) framåt i tiden.
Johannes Cornell i Dagens Nyheter

På nya skivan kopplar Isabella Lundgren upp sig på en högre energinivå och når ännu en kreativ och konstnärlig topp. Låturvalet är – det vore inte Isabella Lundgren annars – genomtänkt och sammanhållet. På ett nästan övertydligt sätt. Det handlar om att söka de ljusa sidorna i livet, att resa sig vid motgångar och att sjunga sig genom regnet.
Dan Backman i Svenska Dagbladet.

Där andra sångerskor demonstrerar sina vibraton nöjer sig Isabella Lundgren med att kvillra lätt; jag vete katten hur hon gör det, men det är alldeles underbart att höra. Till det fulländade slutresultatet bidrar också de eleganta arrangemangen för stråkkvartett och jazztrio.
Björn Stefansson i Värmlands Folkblad.

Konserten görs i samarbete med Musik Hallandia

Svensk jazz när den är som bäst

Musik om sorg och hopp men med en förtröstan på godheten.

Fler artister på GF