GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Vilken fantastisk festival!

Kategorier: festivalen

DSC_0491Den sjuttonde upplagan av Gullbrannafestivalen är avslutad. Jag är visserligen inte helt neutral att uttala mig i denna fråga, men vilken fantastisk festival det har varit!

Jag tänker på den bredd av konserter och liknande som lockar många olika sorters människor. Jag tänker på lördagen som lockade barn till Annika Herlitz, Freda som drog den medelålders publiken och Jesus Loves Electro som fick ungdomar att dansa sig svettiga långt in på småtimmarna. Jag tänker på den mängd Smålänningar som tagit sig ur skogarna till havet, men också mannen som rest 140 mil enkel väg för att se och lyssna på Jerusalem. Jag tänker på de som satsar på att gå på så många konserter som möjligt, och han som trots hjärnskakning åkte på GF, bara för att få uppleva stämningen och möta människor (för hjärnskakning och konsert går inte särskilt bra ihop).

Jag tänker på alla medarbetare (350 stycken!) som tar av sin semester för att hjälpa till på festivalen. På de som burit bänkar ut och in ur Skeppet, som stekt hundratals pannkakor, som satt festivalarmband på cirka 3000 personer eller sett till att artisterna blivit väl omhändertagna. Utan denna arbetskraft hade festivalen aldrig kunnat bli av. Inte i de här måtten, i alla fall.

Något jag tror de flesta kommer komma ihåg är solen, värmen och alla rödbrända kroppar som cirkulerade på festivalområdet. Vilken god Gud vi har som gett oss sommaren! (och som gav någon den briljanta idén att uppfinna after sun-lotion).

Gullbrannafestivalen för mig betyder glädje och, precis som festivalledningen önskar: musik, möten och mission. Jag tar med mig många glada minnen att ta fram när novembermörkret sänker sig. Hoppas du gör det samma!

Med denna bloggpost vill jag och min kollega Peppe (som varit med under festivalen) tacka för oss. Det har varit roligt att än en gång få driva en blogg för Gullbrannafestivalen. Vem vet, kanske ses vi igen!

//Sofie Nordquist

Mer i samma kategori på bloggen