GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Vet du vad människorna i dessa tröjor gör?

Kategorier: intervju Etiketter

Bernth Antonsson som är ledare för bön och samtalsgruppen, berättar vad de gör och vad förbön är.

Vad gör de som är med i bön och samtalsgruppen?

Vi är med på GF-samlingarna som förebedjare. Resten av dagen skrotar vi runt på området för att erbjuda människor samtal eller förbön. Vi är omkring 20 stycken.

Varför ska man gå till förbön? Vad är det för något?

Det är ju så här att när vi ber så svarar Gud på våra böner. Vi kan be själva men bibeln talar om att vi även ska be för varandra. Det är ganska vanligt att det finns förebedjare i gudstjänstsammanhang. En förebedjare kan vara som en hjälp, ett kontaktnät till Gud då han är abstrakt.

Varför är du med som förebedjare?

Tidigare så jobbade jag som pastor i Älgabäcksryd och eftersom församlingen där är engagerade i GF blev det naturligt att jag var med. Sedan jobbade jag som församlingskonsulent på SAM, så då var jag också här nere. Nu är jag pensionerad men de bad mig igen, återvinning kallas det. Jag har jobbat mycket med något som heter Helhet genom Kristus, som handlar om själavårdande samtal, bön mm. Det är jätteroligt att få vara med.

Varför behöver jag be?

Bön är inte ett måste, utan något som vi får göra. Bibeln uppmanar oss att be för varandra. Om du tänker en bön registrerar Gud den lika bra som när du säger den högt. Gud vet våra tankar. Det är en uppmaning Gud har gett oss.

 

Vi uppmuntrar starkt er att nu att ta chansen och passa på att gå till förbön eller haffa tag i någon med en förebedjartröja.

Mer i samma kategori på bloggen