Daniel Röjås

Daniel är 45 år, gift med Tine, sångerska och sångpedagog och pappa till Noah och Theo. Även husse till katterna Zingo och Zoegas. Arbetar som pastor i Centrumkyrkan i Boxholm (Equmeniakyrkan) och i Mjölby Pingst. Intresserad av musik med en stor bredd alltifrån Mark Knopfler till Robert Plant och Rosanne Cash och njuter av livekonserter och cafébesök. Älskar förkunnelse och brinner för att kommunicera evangeliet så att det når fram och berör.

På GF är Daniel festivalpastor, håller bibelstudier och kvällsandakter måndag-torsdag, seminarium torsdag (läs mer nedan), intervjuar Lasse Åberg och Janne Schaffer på fredagen och finns med i gudstjänstarbetet och mycket mer… Vi är oerhört glada att ha Daniel Röjås med på GF i sommar!

 

Att leva med Bibeln som Guds ord
De flesta kristna anser att Bibeln i någon mening är Guds ord. Men vad innebär det i praktiken? Och hur ska vi som lever i dokusåpornas tidsålder och dom sociala mediernas konstanta tryck hitta tid för att läsa och förstå vad Bibeln vill säga till oss. Många är också dom vars försök att läsa bibeln, kört fast i renhetslagarna i 3 Mos eller släkttavlorna i Krönikeböckerna. Ännu svårare är skildringarna av våld, krig och dödande. Vem är den Gud som dömer så hårt och uppmanar Israel att utrota folkslag, till och med oskyldiga kvinnor och barn. Är det verkligen samma Gud som i Nya testamentet? Välkommen med i ett seminarium på torsdagen vars mål är att ge redskap för att tränga in i Bibelns budskap till oss.

Fler talare på GF