GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Noomi: ”Lovsång är något aktivt, något levande, vibrerande, ett uttryck för vår kärlek till Gud”

Kategorier: festivalen intervju

GF18 kallas den stora Gudstjänsten som äger rum varje dag under festivalen. Där samlas vi för att möta Gud. De som planerar Gudstjänsterna vill att de ska vara präglade av enkelhet, värme och helighet. Den ska passa alla, både de som vandrat med Gud länge, de som är på en Gudstjänst för första gången, och alla däremellan.

Under årets GF18 kommer Noomi med band leda lovsång och övrig Gudstjänstmusik. Idag berättar hon lite om sig själv och mer om lovsången och vad det kan innebära.

bdd741_ea8a47779ede4ece99157f4b26e7d46d.jpeg_srz_944_462_85_22_0.50_1.20_0.00_jpeg_srz

Hur skulle dina vänner beskriva dig?

Högljudd, skrattglad och klumpig, haha.

Vad ska du göra på GF?

Jag ska leda lovsången på GF i år.

Hur laddar du upp för det?

Jag är supertaggad, jag har varit iväg och lett mycket lovsång runtom i USA men har inte gjort det så mycket här i Sverige, så jag är grymt pepp! Just nu laddar vi upp i bön och fixar ihop bandet. Det kommer bli riktigt gott!

Vad är lovsång?

Lovsång är så mycket, jag vet knappt var jag ska börja. Lovsång kommer från vår kärleksrelation med Gud. Lovsång är något aktivt något levande, vibrerande, ett uttryck för vår kärlek till Gud. En rörelse, det är inte bara en sång. Det händer något när vi vänder våra hjärtan till Jesus och prisar och tackar honom. Det är häftigt.

Varför ska man sjunga lovsång?

Det är så grymt gott att Jesus är den samme, oberoende av våra känslor och omständigheter. Han är värd att lovas genom allt. Vi lovsjunger för att Gud är värd det, men också för att när vi väljer att lovsjunga Gud händer något i oss. Omständigheter förändras, liv förvandlas. Det finns en otrolig frihet och förlösande kraft i lovsången tror jag. Ibland inser vi inte att Gud är allt vi behöver förrän han är allt vi har. Tänk att lovsjunga Gud med allt vi har.

Mer i samma kategori på bloggen