Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

MISSIONSLOPPET 2015 ”Dina steg gör skillnad”

År 2015 är året då Missionsloppet går av stapeln för första gången på Gullbrannafestivalen. Kristen idrottskontakt, (KRIK) är föreningen som står bakom löpartävlingen där ”dina steg gör skillnad”. 

DSC_0835

Runt 12-tiden på lördagen så gick startskottet för missionsloppet mitt i det kokande festivalområdet. Publiken stod bänkade i skuggan medan de cirka 40 löparna laddade upp i den gassande solen.

DSC_0883

Missionsloppets upplägg är enkelt. Löparna som är med och springer samlar ihop sponsorer (vänner, festivaldeltagare, familj osv.) som är villiga att ge en viss summa pengar per antal utförda varv. Banan som gick runt festivalområdet var cirka 450 meter lång och deltagarna hade 20 minuter på sig att löpa. Då det samlas in mer pengar ju fler varv löparna genomför så blir de också eggade av tanken att mer pengar samlas in ju mer de springer.

 

DSC_0861Pengarna som samlas in går sedan oavkortat till mission. I detta fallet går det bland annat till KRIK:s internationella arbete i Kenya, Tanzania och Uganda där barn och ungdomar får chansen att samlas och spela en idrottsturnering tillsammans. De får också utbildning om livet, kristen tro, aids m.m. De får en chans att göra något annat som de aldrig annars kanske hade haft råd med, ett otroligt viktigt avbrott i vardagen.

 

Dagens missionslopp resulterade i minst 41 000 insamlade kronor som går till missionen, ett fint resultat såhär första året det arrangeras på GF. Nästa år hoppas arrangörerna kunna anordna loppet igen och då tror de på fler deltagare och mer insamlade pengar.

 

DSC_0886

Skribent: Peppe Andersson

Mer i samma kategori på bloggen