GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Marlene på GF: ”…de skulle nog säga att jag får IG i efterhand”

Kategorier: artister intervju Etiketter

Marlene är en av Sveriges just nu störst lysande popstjärnor. Hennes låtar ”Stay Awake” och ”Indian Summer” spelas flitigt på p3 och hon har även toppat billboardlistan som ”featuring artist” till storproducenten Giorgio Moroder i låten ”I Do This For You”. I torsdags var det dags för 29:åringen att äntra scenen i Bryggan. 

Marlene2014_Web

När GF:s blogg träffar Marlene så har hon precis lämnat scenen och är riktigt nöjd med sin konsert.
– Det var kul att folk klappade med och så, det kan vara lite segt ibland.
Marlene berättar att hon själv inte peppar så mycket innan hon går upp på scen dock, utan hon uppskattar mer lugn och ro innan en konsert.

– Jag är sämst när det gäller att peppa. Om mina gamla sånglärare skulle se mig så skulle de nog säga att jag får IG i efterhand, tror jag. Jag gör typ ingenting! Eller sångmässigt sjunger jag upp lite, kanske under tiden jag sminkar mig, så är det klart! Sen brukar vi bara; ”Nu kör vi”, och sen går vi på. Jag tycker det är skönt då jag kan bli lite nervös av stoj och stim, jag behöver inte partymusik och hundra människor som skriker för att göra det bra.

Det är inte första gången Marlene uppträder på Gullbrannafestivalen och förhoppningsvis inte heller den sista. Förra gången var hon dock inte här som soloartist.
– Jag har faktiskt varit på GF tidigare. Jag körade till Kristoffer Hiding, men det måste vara sex-sju år sedan typ.

När frågan ställs till Marlene om hon har någon favoritlåt att spela under sina konserter så avslöjar hon också att en ny EP är på gång.
– ”Stay Awake” är en av mina favvosar att köra av de låtar som är släppta, men sen gillar jag en av de nya låtarna som jag ska släppa, ”You Don’t Wanna Know”.  Den kommer att komma ut när hela EP:n är klar. Men den vet man inte riktigt när den kommer än, förhoppningsvis innan året är slut, säger Marlene.

Marlene. Foto: Peppe Andersson

Sommaren är annars ganska lugn för låtskrivaren och artisten då hon inte vill göra någon större turné innan den nya EP:n är släppt.
– Inga spelningar, men jag ska skriva och det är det som är sommarens jobb!

Som sista fråga till Marlene så frågar GF-bloggen vilken glass som är hennes favorit, då är hon snabb med att svara:
– Dulce Leche! Det är den här lite kolaaktiga, oslagbar!

 

    Skribent: Peppe Andersson

Mer i samma kategori på bloggen