GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Malena Furehill vill bjuda Gud att dra i Längtanstrådarna

Kategorier: artister intervju

Malena_WebMalena Furehill, hur skulle dina vänner beskriva dig?

Jag tror nog mina vänner skulle beskriva mig som glad, positiv och lättroad samt att jag använder ordet festligt väldigt ofta… Sedan skulle de säga att jag är väldigt ambitiös och går in för saker med liv och lust. Och att jag har extremt dåligt lokalsinne. (Ser ni mig irra runt planlöst på festivalområdet – räck mig en hand.)

Hur beskriver du din musik och dina texter?

Min musik kan beskrivas som vis-pop. Jag tycker om att influeras av folkmusik och vackert vemod, men gillar även när det svänger och öser på. Jag gillar olika instrumentkombinationer och att blanda friskt. Det är härligt med mångfald! Texterna är på svenska och är finurliga och poetiska. Texter är väldigt viktiga för mig – att orden ska kännas äkta och enkla men samtidigt beröra på djupet.

Vad kan publiken förvänta sig inför din konsert på GF?

Jag hoppas publiken, precis som jag, kommer till vår konsert med förväntan, att ord och toner verkligen ska röra vid hjärtan och ge hopp och kraft! Att Gud själv ska vara där och dra i Längtanstrådar. Och så kommer det ju bli festligt förstås! Jag har med finfina musiker; Karin på fiol och Tinna på allehanda slagverk och dragspel. Det blir kalas!

Har du någon dold talang?

Å, jag önskar så att min dolda talang var att jag är grym på att vissla! Hade en gång en lärarkollega som så snitsigt visslade ledmotivet till ”Hylands hörna” i korridorerna och jag fick då en längtan att kunna vissla som hon kan. Tyvärr har jag fortfarande bara ca tre toner i mitt visslings-omfång, men jag siktar på att träna upp mig… Så jag får nog dra till med nån annan talang i nuläget…att jag älskar att tuta althorn, kanske? Men den talangen är inte så dold för mina grannar…

Mer i samma kategori på bloggen