GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

HVRI: ”vi gör något nytt med genren, samtidigt som vi bevarar det som gör house så fantastiskt”

Kategorier: artister intervju

HVRI, Haverikommissionen, består av Jonte och Hannes. I år debuterar de på GF en houseakt på Bildascenen. Hur skulle era fans beskriva er?

Hannes: Jag tror väl (och hoppas!) att de tycker vi gör något nytt med genren, samtidigt som vi bevarar det som gör house så fantastiskt. Vi tycker att DJa är en konstform i sig självt, som går ut på mer än att bara spela Spotify Top 50. Vi tror att våra fans märker att vi har en bra kontakt med publiken, både i vårt scenspråk men också i våra låtval och hur vi mixar låtarna.

Hur kom ni fram till ert bandnamn?

Hannes: Egentligen så kom det väl från att jag tyckte ordet ”haveri” var ganska lustigt. Att något havererar och ballar ur, liksom. Sen när jag började DJ:a och skicka mina inspelade mixar till Jonatan så tog jag väl namnet ”Haverikommissionen” lite på skoj. Sen tyckte jag namnet blev ganska ball så jag körde på.

Jonte: Jag kom in lite senare, efter att vi kört ett mindre gig ihop. Efter det bestämde vi oss för att göra det till en duo. HVRI var egentligen en förkortning, som sedan blev officiella stavningen. Kort och koncist.

Varför blev det just house?

Jonte: Jag har lyssnat på elektronisk musik sen jag upptäckte en CD-spelare, typ. Just housemusiken kom väl under högstadiet, när t.ex Swedish House Maffia, Nause och Dada Life blev riktigt stora.

Hannes: Jag var kanske lite senare med att upptäcka det där. Jag hade väl lyssnat lite halvt innan, men det var på Rånarligans gig på UV-lägret Medvind 2012 som jag på riktigt blev kär i det. Vilken energi! Vi hängde ganska mycket under högstadiet så blev det ganska naturligt ett gemensamt intresse.

Jonte: Just 2012/13 upplevde jag absolut housen som mest hypead och det är väl den housen vi gillar bäst, storslagna melodier och bra vocals. Är väl kanske lite det soundet vi vill ta tillbaka, att det inte ska va så hjärndött hela tiden.

Vad betyder musik för er?

Hannes: Sjukt mycket! Vi är två musiknördar som delar lägenhet, så det blir mycket musik dygnet runt. Såklart mycket house, men en hel del annat också. Jag är ganska såld på hip-hop också, till exempel. Musiken följer med en överallt.

Jonte: Vi satte upp ett högtalarsystem i köket typ det första vi gjorde när vi flyttade in, och nu har vi ett i badrummet också, haha. Lyssnar på musik hela dagarna på jobbet, sen kommer vi hem och fortsätter producera och mixa tillsammans resten av dagen. Lyssnar man inte på musik för stunden, så tänker man på musik, ungefär.

Vad kan publiken förvänta sig inför er konsert på GF?

Hannes: Mycket energi! Vi älskar och brinner verkligen för house och för mixandet, och vi hoppas att det ska smitta av sig. Vi har en förkärlek för allsång också, så lär bli en hel del av den varan. Inte minst nu när det är utomhusscen, storslagna lyrics gör sig bra under sommarstjärnorna. Det kommer bli riktigt mode!

Jonte: Jag hoppas man kommer gå från spelningen med den där housefebern som vi upplevde första gången vi var på ett riktigt bra housegig. Vi vill verkligen sprida vidare den känslan till de som kommer för att se oss. Sen har HVRI alltid handlat om att ställa till en show utöver det vanliga.

Hannes: Just den kristna housescenen är lite speciell också. Vi vet av erfarenhet att folk där brukar bjuda till lite extra och det brukar bli riktigt schysst stämning på golvet, vi är inte ett dugg oroliga för den biten. Vi ser verkligen fram emot detta, sommarens höjdpunkt!

Mer i samma kategori på bloggen