GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Hulegårds kapell: kända psalmer och visor klädda i jazz

Kategorier: artister intervju

Hulegårds kapell laddar för en andra sommar på Sverigeturné. Med sig har de nyarrangerade psalmer och visor.

Vilka är Hulegårds kapell?

Hulegårds kapell är en jazztrio som består av tre musiker ifrån Småland som numera är bosatta i Stockholm. Manfred Hulebo är pianist och kommer ifrån Smålandsstenar. Josef Spång spelar bas och kommer också ifrån Smålandsstenar. Emil Gustafsson är trions trummis och kommer ifrån Åsenhöga. Vi pluggade ihop på samma gymnasium på musiklinjen i Gislaved och därefter har vi spelat mycket ihop i olika sammanhang, men nu har vi alltså en jazztrio som vi har startat tillsammans.

Hur kom det sig att ni började arrangera psalmer och visor?

Det hela började med att pianisten Manfred hade gjort ett jazzarrangemang på psalmen Blott en dag. När vi kom på tanken att skapa en trio och vara ute och spela på somrarna tänkte vi att vi kunde använda arret på Blott en dag och sedan skriva nya arrangemang i samma stil, och så blev det en jazztrio som spelar psalmer och visor.

Vad kan publiken förvänta sig inför er konsert på GF?

Publiken kan förvänta sig en konsert med välkända melodier i både nya, lugna, vackra men även svängiga och jazziga versioner, framfört av tre musiker som älskar att spela ihop och ser fram emot att få framföra och sprida sin musik!

Vad gör ni i vår?

Vi har planerat för vår sommarturné runt om i landet, skrivit lite nya arrangemang men framför allt jobbat på vår nya och första skiva som vi kommer att släppa till vår första spelning den 11 juni! Så klart kommer vi ha med skivor till GF för den som vill få med sig en del av konsertupplevelsen hem.

Mer i samma kategori på bloggen