GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Festivalgeneralen om årets lyckade festival

Kategorier: festivalen intervju

I år var det 17:de gången för Gullbrannafestivalen att gå av stapeln. Festivalens huvudarrangör är SAU, Svenska Alliansmissionens Ungdom och en av de högsta hönsen i arbetet med GF är Andreas Joakimson. Han är festivalgeneral och arbetar på SAU samt är med i festivalens ledning. Nu när festivalen är över så kan vi alla ta det lugnt och blicka tillbaka på allt det fantastiska bakom oss. Vi passar även på att fråga Joakimson hur han tycker att festivalen har varit.

Andreas_LurarHur känns det nu när festivalen är över?

– Jag är trött och jag njuter. Så stolt över att finnas med i ett sammanhang med så mycket hjärta och engagemang.

Vilket var festivalens bästa ögonblick för dig?

– Sekunderna innan insläpp till Kirk Franklins konsert. Jag stod på Skeppets tak och tog en bild över folkhavet nedanför. Att se alla dessa olika människor taggade och glada. Då känner man sig nöjd som arrangör.

Vad är det bästa med GF?

– Jag tror det är gemenskapen. Sedan att vi kan erbjuda en trygg och nykter miljö för alla åldrar, med det bästa budskapet om vår tro och den bästa musiken med stor variation m.m.

När börjar ni planera nästa festival?

– Vi har redan en del konsertidéer och programupplägg på gång. I augusti börjar vi lägga ut förfrågningar på internationella artister inför 2016.

 

För de som missade årets festival och för de som vill komma tillbaka igen så är det bara att boka in 7-10 juli 2016, för då är det dags igen. Spänningen är olidlig.

Text: Peppe Andersson

Mer i samma kategori på bloggen