Inlägg med ämnen: ”funktioner”

Gullbrannafestivalen 2018

Kategorier: festivalen Etiketter

Nu har årets festival plockats ner och städats undan och Gullbranna är lämnat av de flesta. Årets festival har bjudit oss på en mängd olika konserter med både unga och lite äldre artister, gemensamt fotbollstittande, härligt umgänge, dopp i havet, missionslopp och massa GF-samlingar. Kanske åker du hem med en ny bekantskap, en ny favoritlåt eller en längtan efter Gud? Oavsett hoppas vi att eftersmaken är god och att ni njutit lika mycket som vi bloggare har gjort.

Tack för en fantastisk festival alla medarbetare, besökare och artister!

Vet du vad människorna i dessa tröjor gör?

Kategorier: intervju Etiketter

Bernth Antonsson som är ledare för bön och samtalsgruppen, berättar vad de gör och vad förbön är.

Vad gör de som är med i bön och samtalsgruppen?

Vi är med på GF-samlingarna som förebedjare. Resten av dagen skrotar vi runt på området för att erbjuda människor samtal eller förbön. Vi är omkring 20 stycken.

Varför ska man gå till förbön? Vad är det för något?

Det är ju så här att när vi ber så svarar Gud på våra böner. Vi kan be själva men bibeln talar om att vi även ska be för varandra. Det är ganska vanligt att det finns förebedjare i gudstjänstsammanhang. En förebedjare kan vara som en hjälp, ett kontaktnät till Gud då han är abstrakt.

Varför är du med som förebedjare?

Tidigare så jobbade jag som pastor i Älgabäcksryd och eftersom församlingen där är engagerade i GF blev det naturligt att jag var med. Sedan jobbade jag som församlingskonsulent på SAM, så då var jag också här nere. Nu är jag pensionerad men de bad mig igen, återvinning kallas det. Jag har jobbat mycket med något som heter Helhet genom Kristus, som handlar om själavårdande samtal, bön mm. Det är jätteroligt att få vara med.

Varför behöver jag be?

Bön är inte ett måste, utan något som vi får göra. Bibeln uppmanar oss att be för varandra. Om du tänker en bön registrerar Gud den lika bra som när du säger den högt. Gud vet våra tankar. Det är en uppmaning Gud har gett oss.

 

Vi uppmuntrar starkt er att nu att ta chansen och passa på att gå till förbön eller haffa tag i någon med en förebedjartröja.

Först på plats och sist att lämna

Kategorier: intervju Etiketter

Du ser dem kanske på festivalområdet, de bär jobbarbyxor, keps och hörselkåpor. Medlemmarna i praktiska gruppen går nästan alltid att känna igen. Alfred Torstensson är en utav dem och har hunnit med att hjälpa till på festivalen hela sju gånger, vilket även är antalet festivaler han har varit med på. En riktig arbetsnarkoman men som gärna tar kaffepauser.

Vad gör den praktiska gruppen?

Vi kommer ner på måndagen och bygger upp området med scener, banderoller, cafétält mm.

Varför är du med och jobbar på festivalen?

För att det är kul. Göra en god gärning för festivalen.

Vad är det roligaste på festivalen?

Att träffa allt folk.

Vad är det tråkigaste?

Rivningen på söndagen när alla andra har åkt hem

Vad behöver man kunna för att vara med i praktiska gruppen?

Du behöver kunna…dricka kaffe och kunna ta order. Lösa problem. Nä, man behöver inte kunna så mycket men att kunna samarbeta är en fördel.

Är någon av er sugna på att bygga tält, köra traktor eller bära bänkar nästa år, så är det praktiska gruppen ni ska anmäla er till.  Detta året får ni gärna heja på dem eller sällskapa dem vid en av deras kafferaster.

 

GF i mobilen

Kategorier: Okategoriserade webb Etiketter
mobil-1

Det går fint att använda gullbrannafestivalen.com i din mobil. Sajten är responsiv och anpassar sig till alla skärmstorlekar. Du kan också lägga en ikon på din hemskärm för snabb åtkomst. Smidigt när du vill använda exempelvis programmet under festivalen.

Guiden här är för iOS, men processen ser ungefär likadan ut i Android och Windows Phone.

Så här gör du:

mobil-4

Surfa till https://gullbrannafestivalen.com på din telefon.

Klicka på ikonen med en pil i verktygsfältet i nederkant.

Välj ”Lägg till på hemskärmen” (Add to home Screen)

mobi-3

Skriv in önskad titel (aktuell sidtitel blir förvald). Du kan skapa bokmärke för både startsidan eller för en viss undersida (exempelvis programmet)

mobil-2

Gullbrannafestivalen lägger sig nu som en app-ikon på din hemskärmen, du startar den på samma sätt som dina andra appar.

Enkelt och smidigt!

Gullbrannafestivalen är en mötesplats med Gud och människor, där du får inspireras av och utmanas i den kristna tron, lyssna till den bästa musiken, träffa vänner och njuta av stranden och havet.

Arr: Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU), i samarbete med Erikshjälpen, Gullbrannagården, Svenska Alliansmissionen, Centrumförsamlingen i Forserum, Älgabäcksryds Missionsförsamling, Gullbranna Frikyrkoförsamling, Bilda samt mängder av medarbetare från Hillerstorp, Gnosjö, Skärstad m.fl.