GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Det där lilla extra

Kategorier: festivalen krönika

DSC_0491Jag sitter i solen och njuter av den nyanlända våren. Vid väggen i söderläge blundar jag och minns ett stekhett Gullbrannafestivalen 2015. Jag minns en bil utan AC, varma morgnar i tältet, folk som sökte sig till skuggan, svettiga konserter, solröda axlar och en ständig värme från festivaldeltagare. En så fin och bra festival!

Det är något särskilt som får mig att än en gång kicka igång den här bloggen. Det finns mycket annat jag ”borde” göra, men ändå är det något som gör att engagemanget för GF är svårt att släppa. Med 350 frivilligarbetare är jag förmodligen inte ensam om att känna det där. Jag tror att det där särskilda är Jesus. Gullbrannafestivalen har Jesus. I musiken och alla möten vill Jesus vara med och inspirera, påverka och framförallt: älska.

Det finns kraft i Jesus och i hans namn. Förra sommaren var jag, min fästman och två vänner på Gotland. En förmiddag körde vi genom en skog när motorlampan började lysa. Vi styrde in till kanten och stannade bilen. När vi försökte starta den igen hände ingenting. Google talade om för oss att generatorn strulade och att det var 15 km till närmsta verkstad. Om vi lyckades starta bilen skulle vi förmodligen inte komma så långt. Men några kilometer närmre vore ju bra att komma. Efter lite jox startade bilen, och hela resan bad jag ”Jesus, hjälp oss, Jesus, Jesus, Jesus”. Vi lyckades köra de 15 kilometerna till verkstaden. Trots att det inte borde gått. Sedan dog bilen. De sista 100 metrarna rullade vi.

Du kan kalla det en tillfällighet. Du kan tro att jag diktat ihop berättelsen. Oavsett tror jag att det var Jesus som hjälpte oss hela vägen till verkstaden och med att få tag på en ny generator innan färjan tillbaka till fastlandet avgick. Jag tror att det finns kraft i namnet Jesus. Med den kraften gör vi Gullbrannafestivalen. Jag tror att Jesus är det där extra, det särskilda som gör att folk kommer till GF som deltagare och/eller crew. Jag tror Jesus hjälper oss att minnas det goda och att söka oss till människor som varit med om något liknande, men även till människor som längtar efter något. Något som förmodligen är Jesus.

Jag hoppas att årets Gullbrannafestival får vara en mötesplats för alla sorters människor. Att vi ska kunna sprida värmen, och, framförallt, det där lilla extra som skiljer GF från många andra festivaler. Jesus.

Sofie Nordquist

Mer i samma kategori på bloggen