GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Daniel Tyngel: Laddar upp inför en extra energifylld spelning.

Kategorier: artister intervju

 

Daniel Tyngel är åter tillbaka på GF för att leverera ännu en grym spelning!

När och varför började du spela musik?

Jag har alltid varit intresserad av musik och spelade gitarr som liten. Men jag började som DJ och med att producera egen musik för cirka 3 år sedan. Likt många andra som varit på GF, har jag gått på ett antal spelningar med Jesus Loves Electro eller Rånarligan. Jag drogs med i känslan och stämningen, och ville skapa stämning själv men min egna stil.

Vad är din relation till GF?

Jag har varit på Gullbrannafestivalen varje sommar i flera år och kommer fortsätta gå framöver. GF har verkligen en unik atmosfär som man inte hittar någon annanstans. Det är en plats där folk i alla åldrar och olika musikstilar möts. Det finns ingen publik som är så rolig att spela för eller stå i som den på GF, folk bjuder till extra mycket och det är alltid fullt ös medvetslös.

Vad gör du när du inte står på scen?

Jag tog studenten nu i år, så jag slipper äntligen skolböckerna. Men istället så är det jobbet som tar upp största delen av tiden utanför scenen. Annars hänger jag mycket med kompisar och sitter såklart i studion och producerar musik. Under hösten och våren har jag varit aktiv med olika event på nattklubbar hemma i Jönköping, något som har hjälpt mig utvecklas väldigt mycket med musiken.

Hur känns det att avsluta hela Gullbrannafestivalen?

Att få avsluta en festival oavsett vilken är jättestort. Att få avsluta GF, festivalen man ”växt upp” på betyder sjukt mycket och jag ser verkligen fram emot det! Jag hoppas på en extra energifylld spelning med gott om allsång och inspiration utöver housegenren.

 

 

 

Mer i samma kategori på bloggen