Ulrik Munther

Fredag Bryggan 21.45

När man läser Ulrik Munthers CV kan man lätt tro att han varit verksam i minst 20 år men sanningen är att han har åstadkommit allt detta på betydligt kortare tid än så. Han spelade huvudrollen i svenska filmen Efterskalv och blev för den rollen Guldbaggenominerad, han har topplaceringar i Melodifestivalen och har vunnit Lilla Melodifestivalen. Han har gjort flera framgångsrika turnéer och legat på flera olika topplistor med sina låtar.

2018 gjorde Ulrik slut med sitt skivbolag och manager, flyttade från Stockholm till Göteborg för att på egen hand skriva, producera och släppa sin musik. Ett djärvt och modigt beslut men något som var helt avgörande för att Ulrik skulle känna sig lycklig och kreativt tillfreds.

Första nedslaget som självständig var singeln Before som släpptes i mars 2018. Låten har visat sig vara ett statement för att Ulrik klarar att stå på egna ben och att man som artist kan lyckas även utan stora skivbolagsjättar flåsandes i nacken.

Before följdes i april upp av EP:n Are you alright? och en mindre turné med samma namn gjordes i Sverige och Norge. I somras gjordes några spelningar, bla en succéartad sådan på Frizon-festivalen med hans eminenta band under ledning av kapellmästaren Isak Nygren.

Ulrik gör några få spelningar i sommar och valt ut GF som en av dem. Vi är mycket glada över detta. Välkommen till Gulbrannafestivalen, Ulrik Munther!

Följ Ulrik Munther

Fler artister på GF