Samuel Ljungblahd

Lördag Skeppet

Samuel Ljungblahd, skandinaviens största gospelartist och en riktig GF-favorit spelar just nu in sin nya platta som ska vara klar i mars. I april åker Samuel ut på ”Witness Tour” och lördagen den 6 juli står han och hans fantastiska band på scen på GF. 

Samuel Ljungblahd har hyllats som Sveriges soul- och gospelkung. För den breda publiken fick han sitt genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Ljungblahd har även lyckats att, bokstavligt talat, golva gospellegenden Kirk Franklin när han gästade Franklins konsert i Stockholm för några år sedan.

Just nu befinner sig Samuel i studion för att färdigställa sitt femte soloalbum där han bland annat samarbetat med den välrenommerade vokalproducenten Charlin Neal.

”Det nya albumet tänker jag kan beskrivas som gospel 2.0. Jag har valt att behålla textinnehållet, de starka och lätta melodierna från gospeln men adderat en dimension influerad av r’n’b, hip hop och soul. För att knyta samman den nya musikaliska riktningen kommer sången på skivan vara navet som håller allting samman. Samarbetet med Charlin, min vokalproducent från USA, medför ett modernt sound till just sången, och jag tror att mötet mellan gospel- och popvärlden kommer bli oerhört lyckat både för mig personligen, men framförallt för min publik.”

Det ska bli oerhört roligt att ha Samuel tillbaka på GF med sitt nya material. Räkna med en höjdarspelning!

Följ Samuel Ljungblahd

Fler artister på GF