Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

GF

Peter Johansson

8 juli Kyrkan 21.30

Peter kommer från Bankeryd utanför Jönköping och har under många år hållit på med musik. Under 80-talet spelade han i gruppen Mie Band som var ”världskända” i norra Småland och sedan har det blivit Duo Vox tillsammans med Håkan Persson och duo ihop med Sören Ylenfors. Ylenfors/Johansson släppte också plattan ”En liten bit på väg”.

Peter har sedan släppt fem soloplattor i eget namn, en rad singlar och funnits med i olika samarbeten. Otroliga musiker har medverkat som t ex Jay Graydon, Michael Ruff och James Genus för att nämna några och producerat har bl a Jan och Per Nordbring och Magnus Ahlgren gjort.

Vi är glada att ha Peter Johansson tillbaka på GF. Tillsammans med sitt band kommer han bjuda på en konsert av lite mer akustisk karaktär. Välkomna!

 

 

Musik är roligt, musik är kontaktskapande och engagerande, musik är personligt men ändå offentligt. Musik kan få människor att öppna sig men också att sluta sig. Musik berör, texterna i låtarna berör. Det är det ultimata beviset och bekräftelsen på att hålla på med musik. Som när någon ringer, sms:ar eller mailar, berättar om något i någon textstrof som berört. Att en vacker melodi eller ett “groove” gjort en människa glad, om än så lite, det är musik. Ljuv musik för mina öron. Ljuv musik i mitt hjärta. För det är precis det jag önskar med mina låtar, med min musik – att få beröra…”

/Peter Johansson

Följ Peter Johansson

Fler artister på GF