Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

Gullbrannafestivalen 7-10 juli 2022

GF

Electric Banana Band

9 juli Skeppet 16.00

Nu är det dags igen. Electric Banana Band gör en exklusiv spelning på GF! Den enda i sommar. Dags för hela familjen att gå bananas med en rad djungelhits i en fartfylld konsert/konstinstallation med detta legendariska band. Ta närmaste lian till denna unika familjekonsert och digga loss med detta djuriskt coola och miljömedvetna band.

1976 fick konstnären Lasse Åberg i uppgift att göra en serie barnprogram för SVT:s räkning. Resultatet blev Trazan och Banarne. Lasse och Klasse Möllberg lät bygga om en studio till djungel, och blev själva värdar. Programmen sändes 1976-1978 och sågs av en stor publik.

När SVT senare skulle reprisera första säsongen hade banden av misstag blivit raderade genom att numren för två olika programserier hade förväxlats. Åberg och Möllberg bestämde sig då för att göra en helt ny serie, som sändes 1980. Till denna serie bildades studiobandet Electric Banana Band, där Janne Schaffer fanns med från starten under namnet ”Zebran”.

Succén blev total. De tre första albumen belönades med guldplattor på rekordtid och hitarna radades upp. Banankontakt, Alp-joddel, Zwampen mfl. I regel görs sångtexterna av Åberg och musiken av Schaffer. Under det sena 1990-talet hade gruppen en stor hit med låten Min Piraja Maja. 1997 spelade bandet på Hultsfredsfestivalen och 2007 var de med i Mello. De gjorde comeback 2014 på Sweden Rock inför 30 000 personer och 2019 gästade de Gullbrannafestivalen och satte ett nytt publikrekord. Nu har vi den stora glädjen att ha dem tillbaka på GF. Välkomna alla, det kommer bli djuriskt bra!

Lasse Åberg // Klasse Möllberg // Janne Schaffer – Gitarr // Peter Ljung – Keys // Jan Ugand – Teknik och hela stora bandet!

Konserten görs i samarbete med företagen: Axelent och Ylab!

Följ Electric Banana Band

Fler artister på GF