GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Anna Stadling: ”Jag samlar vackra, starka, eftertänksamma formuleringar”

Kategorier: artister intervju

En av sommarens få konserter med Anna Stadling äger rum på GF. Med sig har hon musikern Pecka Hammarstedt. Anna, hur skulle dina vänner beskriva dig?

Svår fråga. Kanske är det lättare att svara på hur JAG önskar att de ser mig. En engagerad och driven person med fötterna på jorden eller kanske snarare ”i myllan”. En person med stor kärlek till både sitt jobb, andra människor men också till familjen och vännerna. Alltid sonen John Henry i fokus. En rak och tydlig person som säger vad hon tycker och tänker utan dolda agendor. Nyfiken. En tänkare som älskar att uttrycka sig. Stark kärlek till orden och till det vackra. Inte rädd för att prata om någonting egentligen och absolut inte om det svåra som dyker upp i livet. En som vet att samla på insikter och att det finns mycket vackert där mitt i eländet. En person som lever efter orden ”tillsammans” väldigt starkt. En som sätter allas lika värde som högsta prioritet.

Vad handlar dina låtar om?

Mina låtar kretsar kring livet som jag ser det från tid till tid. Reflektioner, egna upplevelser och andras. Nyfikenheten på upplevelser och situationer andra människor går igenom skriver jag gärna om. Men också det som händer med en själv genom livet. Den nya skivan, som kommer i september, är ett nära samarbete med Andreas Mattsson som är en fantastiskt låtskrivare. Vi har mötts under en tid i livet som kretsat kring en svår period. Han har varit en ventil och hjälpt mig sätta ord på så mycket av det som funnits i tankarna, som behövt komma ut. Det är starkt på ett direkt och enkelt sätt.

Från vad får du inspiration till dina texter?

Livet. Det enkla men också det svåra. Det jag personligen upplever men också det de jag möter går igenom och deras värld. Jag iakttar, lyssnar och reflekterar och det tar sig så småningom ut på olika sätt. Vackra formuleringar skulle jag nog säga också, det inspirerar mig dagligen. Jag samlar vackra, starka, eftertänksamma formuleringar. Jag menar, tänk det Leonard Cohen skrivit: ”There is a crack in everything, that’s how the light gets in”, det är på riktigt!

Vad kan publiken på GF förvänta sig av din konsert?

Ni kommer få höra ett urval av låtar från hela min karriär. Jag märker att jag har väldigt mycket material att välja bland nu efter alla år av egna skivor, arbete med andra underbara artister och låtar som alltid funnits där. I sommar gör jag bara några spelningar så det känns kul att blanda friskt innan den nya skivan kommer och tar fokus. Jag bjuder självklart på några sprillans nya låtar men också några favoriter som jag och Pecka arrangerat om och gjort egna tolkningar av. Det blir en avskalad konsert med mitt berättande i fokus. Det finns så många berättelser i mig nu… jag har liksom svårt att hålla tillbaka dem!

Mer i samma kategori på bloggen