GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

GF Sommar 2021

Agnes Grahn: ”livet, relationer, Gud, tvivel och vardag”.

Kategorier: artister intervju

Agnes Grahn beskrivs ha en röst och ett tilltal som kan sjunga rakt in i själen på människor. På GF blir hon en av de första som entrar Skeppets scen.

Agnes, hur skulle dina vänner beskriva dig?

Mina vänner skulle nog beskriva mig som en grubblare som oftast har lite för mycket i både huvudet, händerna och luften. Jag tror att jag oftast är en ganska lugn och seriös person, men som liksom kan överraska en ibland.

Vad handlar dina låtar om?

Mina låtar handlar typ om livet, relationer, Gud, tvivel och vardag. Om mig helt enkelt. Jag vet att Laleh sa en gång att någon hade sagt till henne att hon inte hade en röd tråd i sitt skapande, då svarade hon ”Men den röda tråden är ju jag!”. Inte för att jag på något sätt vill jämföra mig med Laleh, men den lilla formuleringen har jag lutat mig på när jag ibland undrar varför mina låtar handlar om lite allt möjligt. Det är ju jag!

Från vad får du inspiration till dina texter?

Jag kanske går runt och funderar på nåt och så kan jag liksom fastna för en formulering eller en mening som etsar sig fast. Om ett ämne jag brinner för, eller om en tanke som jag känner behöver luftats lite mer. Sen kan det rinna på ganska fort, antingen typ på bussen eller i duschen. Då gäller det att vara snabb fram med röstmemon på telefonen och spela in!

Vad kan GF-publiken förvänta sig av din konsert?

De kan förvänta sig att sitta ner och ha en skön stund tillsammans med mig och mina musiker. Kanske får dom en liten tankeställare genom någon av texterna, eller så får dom en värmande känsla genom någon melodi. Jag vill aldrig skriva någon på näsan, utan bara visa vad jag har, så får man gilla det eller låta det rinna av.

Mer i samma kategori på bloggen